5 oktober 2021

Meetup Amersfoort

  • Gemeente Amersfoort
  • NOW
  • NOW
  • GKA
  • Een van de jongens

Voor wie: onderwijskrachten uit Amersfoort en omgeving
focus op groep 7 en 8 van het PO en 1 en 2 van het VO

Meetup op locatie:
Adres: Sint Joriskerk, Hof 1, Amersfoort
Start bijeenkomst: 15.00 (inloop vanaf 14.30)
Einde bijeenkomst: 17.30

Online: via Zoom - zoomlink volgt een week van tevoren
Start bijeenkomst: 14.30 (inloop vanaf 14.20)
Einde bijeenkomst: 17.00

Let op: deze Meetup vindt online plaats en op locatie.
De programma's zijn gelijk, maar de tijden net anders.
In het aanmeldformulier kan je je voorkeur voor online of offline aangeven. Een week voor de Meetup bevestigen we waar je bent ingedeeld.


Kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs is al heel lang aan de orde en sinds 2016 weten we dan ook zeker dat kansenongelijkheid bestaat en dat het probleem steeds groter wordt. “Gefeliciteerd met het diploma en het inkomen van je ouders” geldt meer en meer in ons onderwijs. Corona heeft het probleem verder vergroot. Dat is niet goed voor onze leerlingen, het is een verspilling van talent en het vergroot de tweedeling in onze maatschappij. Reden genoeg om er iets aan te doen, ook in Amersfoort.

Alle Amersfoortse v.o. en p.o. besturen maken zich samen met de gemeente Amersfoort de komende jaren sterk voor kansengelijkheid. We worden daarbij geholpen door Inge de Wolf, hoogleraar en directeur van Education Lab in Maastricht. Zij heeft het probleem in kaart gebracht en trekt samen op met gemeenten die willen leren er iets aan te doen. 

We hopen dat jij ook gaat meedoen. De kick-off is in de Nationale Onderwijsweek, die dit jaar in Amersfoort wordt georganiseerd. Op de Dag van de Leraar, 5 oktober, kunnen alle docenten, leerkrachten, mentoren, OOP en schoolleiding van de klassen 1 en 2 in het v.o. en van de groepen 7 en 8 in het p.o. deelnemen aan een workshop over kansenongelijkheid. Je hoort hoe het ermee staat in Amersfoort, wat er al aan gedaan wordt, en wat jij kunt doen om ons onderwijs kansrijker te maken. De Meetup wordt geleid door Karim Amghar (op locatie) en Hoessein Alkisaei (online) en o.a. de wethouder van onderwijs, Inge de Wolf en docenten en leerkrachten uit Amersfoort zullen aan het woord komen. Daarna ga je meteen aan de slag met een van de deelthema’s, samen met je collega’s. Wij hopen dat de Meetup leidt tot ideeën en initiatieven waarmee we gelijk aan de slag kunnen gaan en die samen bijdragen aan een kansrijk Amersfoort. 

Kansengelijkheid was ook het thema van de serie Klassen (omroep: Human, regie: Sarah Sylbing & Ester Gould). Misschien heb je de serie gezien, of erover gehoord. Naar aanleiding van de serie werden er in het hele land soortgelijke Meetups georganiseerd. Om je voor te bereiden op deze Meetup, kun je de resultaten van eerdere Meetups hier terugvinden of de serie kijken (dit is niet noodzakelijk). Kan je geen genoeg krijgen van Klassen, dan is er op 5 oktober ook nog een workshop van de makers. Meld je hier aan.

Vragen over dit programma? Neem dan contact op met klassen@eenvandejongens.nl.



Deze Meetup wordt mede georganiseerd door de besturen van de Amersfoortse scholen voor primair en voortgezet onderwijs en geproduceerd door Stichting Een van de jongens in opdracht van Gemeente Amersfoort. Het programma wordt gefinancierd door de Gemeente en de Gelijke Kansen Alliantie – een initiatief van het Ministerie van OCW.

Meld je aan voor: Meetup Amersfoort

Indien je niet aan een organisatie bent verbonden, vul dan n.v.t. in. Als je een ouder bent van een schoolgaand kind vul dan ouder in.

Indien je niet aan een organisatie bent verbonden, vult dan n.v.t. in. Als je een ouder bent van een schoolgaand kind, vul dan ouder in

Meerdere opties mogelijk

Een week van tevoren krijgt u te horen of u online of offline bent ingedeeld.

In onze Privacyverklaring leest u hoe we met de door ingevulde gegevens omgaan.