16 november 2021 - 19:00

Meetup Hilversum

  • Gemeente Hilversum
  • GKA
  • EVDJ

Voor wie: Onderwijskrachten uit Hilversum en omgeving

Locatie online: Zoom - zoomlink volgt een week van tevoren
Start bijeenkomst: 19.00 (inloop vanaf 18.50)
Einde bijeenkomst: 21.30
Bereid je voor op de Meetup door je in te lezen op deze thema's

Hoe zorgen we dat het systeem rondom een kind gezond blijft? Hoe kun je zorgen dat de overgang van po naar vo goed verloopt en hoe maken we een prettige koppeling tussen thuis en school? 

Op 16 november organiseren we de tweede meetup over kansengelijkheid in het onderwijs voor de regio Noord-Holland. In de eerste meetup gingen we in op de algemene gevolgen van kansenongelijkheid, in deze meetup werken we aan het opzetten van een Hilversums netwerk en nieuwe samenwerkingen ter bevordering van het kind. Wissel kennis en ervaringen uit met andere vakgenoten uit de regio. In twee breakouts ga je met andere leerkrachten en mensen uit het onderwijs in gesprek over constructieve manieren om samen te werken binnen het systeem van het kind.

 

In deze meetup bespreken we de volgende drie thema’s: 

1. Zorgen vs. lesgeven

2. Taal centraal

3. De grote oversteek Hopelijk heb je de serie KLASSEN (omroep: HUMAN, regie: Sarah Sybing & Ester Gould) over kansenongelijkheid in het onderwijs gezien en misschien heb je al gehoord over (of zelfs meegedaan met) de Meetups die daarna door het hele land zijn georganiseerd. In elke provincie heeft in de eerste maanden van dit jaar een Meetup plaatsgevonden, waarbij de onderwijswereld met elkaar in gesprek ging over de vraag wat kan jij doen om kansengelijkheid te bevorderen? Deze bijeenkomsten hebben interessante uitkomsten opgeleverd en hebben veel mensen met elkaar in contact gebracht en aan het werk gezet. De resultaten van de eerste Meetup in Noord-Holland (Amsterdam) zijn te vinden op dit digitale bord.

Maar dit is pas het begin. In deze Vervolgmeetup wordt de aandacht verschoven van de invloed van elk individu binnen het onderwijs naar de systemische aanpak. Hoe kunnen we beter samenwerken (binnen de school, schoolbestuur, de gemeente of provincie als geheel etc.)? En hoe pakken we gezamenlijk het hele systeem rondom het kind aan?

Tijdens de bijeenkomst zal je in gesprek gaan met andere onderwijskrachten uit Hilversum en omgeving en zullen jullie gezamenlijk oplossingen bespreken en afspraken maken over concrete vervolgstappen. Daarnaast is deze avond bedoeld om andere deelnemers te ontmoeten met als doel kennis en ervaringen te delen en om wellicht nieuwe samenwerkingsvormen op te zetten. Wil jij bijdragen aan meer kansengelijkheid in het onderwijs in Hilversum? Meld je dan nu aan!

Heb je de eerste Meetup gemist? Geen probleem, je kan je gewoon opgeven voor deze Meetup. 

Vragen? Mail naar klassen@eenvandejongens.nl.

 

 

Deze Meetup wordt geproduceerd door Stichting Een van de jongens in opdracht van Gemeente Hilversum. Het programma wordt gefinancierd door de Gemeente en de Gelijke Kansen Alliantie – een initiatief van het Ministerie van OCW.

Meld je aan voor: Meetup Hilversum

Indien je niet aan een organisatie bent verbonden, vul dan n.v.t. in. Als je een ouder bent van een schoolgaand kind vul dan ouder in.

Indien je niet aan een organisatie bent verbonden, vult dan n.v.t. in. Als je een ouder bent van een schoolgaand kind, vul dan ouder in

Meerdere opties mogelijk

In onze Privacyverklaring leest u hoe we met de door ingevulde gegevens omgaan.