14 oktober 2021 - 19:00

Meetup Zuid-Limburg (Maastricht)

  • Gemeente Maastricht
  • PACT
  • GKA
  • EVDJ

Voor wie: Onderwijskrachten uit Zuid-Limburg

Locatie: Zoom - zoomlink volgt een week van tevoren
Start bijeenkomst: 19.00 (inloop vanaf 18.50)
Einde bijeenkomst: 21.30
Bereid je voor op de Meetup door je in te lezen op deze thema's

Kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs is al heel lang aan de orde en sinds 2016 weten we dan ook zeker dat kansenongelijkheid bestaat en dat het probleem steeds groter wordt. “Gefeliciteerd met het diploma en het inkomen van je ouders” geldt meer en meer in ons onderwijs. Corona heeft het probleem verder vergroot. Dat is niet goed voor onze leerlingen, het is een verspilling van talent en het vergroot de tweedeling in onze maatschappij. Reden genoeg om er iets aan te doen, ook in Zuid-Limburg.

Hopelijk heb je de serie KLASSEN (omroep: Human, regie: Sarah Sylbing & Ester Gould) over kansenongelijkheid in het onderwijs gezien en misschien heb je al gehoord over (of zelfs meegedaan met) de Meetups die daarna door het hele land zijn georganiseerd. In elke provincie heeft in de eerste maanden van dit jaar een Meetup plaatsgevonden, waarbij de onderwijswereld met elkaar in gesprek ging over de vraag wat kan jij doen om kansengelijkheid te bevorderen? Deze bijeenkomsten hebben interessante uitkomsten opgeleverd en hebben veel mensen met elkaar in contact gebracht en aan het werk gezet. De resultaten van de eerste Meetup in Limburg (Roermond) zijn te vinden op dit digitale bord.

Maar dit is pas het begin. In deze Vervolgmeetup wordt de aandacht verschoven van de invloed van elk individu binnen het onderwijs naar de systemische aanpak. Hoe kunnen we beter samenwerken (binnen de school, schoolbestuur, de gemeente of provincie als geheel etc.)? En hoe pakken we gezamenlijk het hele systeem rondom het kind aan?

Tijdens de bijeenkomst zal je in gesprek gaan met andere onderwijskrachten uit Zuid-Limburg en zullen jullie gezamenlijk oplossingen bespreken en afspraken maken over concrete vervolgstappen. Daarnaast is deze avond bedoeld om andere deelnemers te ontmoeten met als doel kennis en ervaringen te delen en om wellicht nieuwe samenwerkingsvormen op te zetten. Wil jij bijdragen aan meer kansengelijkheid in het onderwijs in Zuid-Limburg? Meld je dan nu aan!

Heb je de eerste Meetup gemist? Geen probleem, je kan je gewoon opgeven voor deze Meetup. 

Vragen? Mail naar klassen@eenvandejongens.nl.


Let op: Voor deze Meetup kan je je alleen aanmelden via de gemeente Maastricht. Meld je aan vóór 6 oktober door een mail te sturen naar: Meet-upkansengelijkheid@maastricht.nl. Vermeld daarin je naam, e-mailadres, organisatie/school, functie en stad/gebied waarin je werkzaam bent.

 

 

Deze Meetup wordt geproduceerd door Stichting Een van de jongens in opdracht van Gemeente Maastricht. Het programma wordt gefinancierd door de gemeente en de Gelijke Kansen Alliantie – een initiatief van het Ministerie van OCW.